Les barraques de Festa Major són una realitat!

SONY DSCAviat serà la Festa Major de Lleida 2014 i, entre els actes d’enguany hi ha diverses activitats organitzades per La Sirollada.  Com a novetat, inaugurarem un espai de Barraques dins els Camps Elisis durant els dies de Festa Major autogestionades per les entitats i colles de la ciutat i un seguit d’activitats obertes a tothom!
Les barraques tindran lloc durant els dies 9, 10, 11 i 12 de maig de 2014 dins el marc de la Festa Major als Camps Elisis.  Una zona que tindrà entre 10 i 12 barraques autogestionades per les entitats i colles de la ciutat que ho sol.licitin. Durant el matí i la nit, aquestes barraques tindran música, begudes i menjar per fer de la festa major un espai lúdic, festiu però també proper als ciutadans i ciutadanes de Lleida. A més a més, comptaran amb un escenari proper.
A més a més, La Sirollada obre un procés participatiu perquè entitats i colles puguin organitzar la seva barraca. Llegiu les condicions i inscriviu-vos en aquest formulari fins el proper 27 de març.

Activitats lúdiques, crítiques i participatives

A més, La Sirollada té una proposta d’activitats ja tancades, alhora que obre un procés participatiu perquè les entitats i colles que ho vulguin en puguin proposar de noves. Totes aquelles entitats que vulgueu fer-ho, podeu inscriure’s en aquest formularfins el proper 27 de març. 

  • Correbars

Per tal de donar inici a la festa major d’una forma lúdica, festiva i molt participativa la Sirollada oferirà un correbars. En altres paraules això és una cercavila amb animació on en diferents parades a més de realitzar algun joc o dinàmica s’ofereix beguda als assistents. A la vegada així, es aprofitar per conduir als participants cap a l’espai on estan ubicats els concerts, (així com fer partícips altres projectes/espais per on passi la rua que no tinguin barraca).

  • Concert i vermut

Aprofitant l’assaig ordinari dels dissabtes al matí de la Jove Orquestra de Ponent a l’Auditori Enric Granados es proposa organitzar un vermut popular acompanyat de música. A més, també es farà una cercavila que estarà formada per música tradicional, bastoners, capgrossos, balls populars i castellers.

Una vegada al punt d’arribada es faran els següents actes:
– Pregó alternatiu de Festa Major
– Actuacions (màgia o txalaparta), balls i música tradicional
– Vermut a preus populars
– Concert obert (formacions o músics que vulguin pujar a l’escenari)

  • Gimcana 

Per tal d’incentivar la participació dels més petits, però també de grans, joves, i famílies, realitzarem una gimcana totalment oberta destinada a: grups de 5 o 6 persones, que concorrerà per diversos espais de la ciutat, especialment donant a conèixer espais  d’especial rellevància històrica que són encara avui desconeguts per molts de nosaltres.

Posted in Uncategorized.