Campanya de micromecenatge per les barraques i activitats de Festa Major de La Sirollada

A l’octubre de l’any passat, unes quantes entitats de la ciutat de Lleida vam veure necessari fer un canvi en el plantejament de la Festa Major de Lleida, una festa major que cada vegada més està dominada per les empreses d’oci nocturn i menys per les entitats culturals, educatives i socials de la ciutat. En altres paraules, cada vegada és menys popular. De la inquietud d’uns pocs es va crear una plataforma – La Sirollada – on s’han anat sumant moltes entitats i persones, tant per donar suport com per participar activament a les assemblees obertes i a les activitats que de moment hem organitzat fins a la data.

El nostre projecte -en part- ja és una realitat. Negociant amb La Paeria hem aconseguit tenir un espai dins la Festa Major de maig en forma de “barraques” o “penyes” i hem organitzat activitats que sortiran al programa global de festa major. Tot, a través de processos participatius perquè realment aquesta festa major sigui una mica més de totes.

Tantmateix, tot i que l’Ajuntament ens ha cedit l’espai, creiem necessari iniciar una campanya de micromecenatge per finançar tots els costos que la festa generi. A banda, cada entitat aportarà uns diners però aquests no seran suficients per poder editar un llibret propi de festa major, subvencionar part de les activitats que s’organitzaran i pagar l’estructura de les barraques.  

ON VAN ELS DINERS?

Els diners es destinaran a pagar l’estructura de les barraques, la decoració de la zona, el disseny del programa de Festa Major i el video posterior per rememorar la primera edició d’unes barraques a Lleida.  El micromecenatge no és l’única font de finançament, les entitats i colles participants faran un pagament per avançat per finançar-nos i algunes de les activitats que creem seran per recollir beneficis per realment autogestionar-nos. A banda, hem fet dues activitats prèvies, una festa de Cap d’Any i un Carnestoltes que han servit per fer un coixí. A canvi, tots els mecenes, rebran recompenses!

Podeu col·laborar i difondre el projecte a través de la plataforma totSuma.

Posted in Uncategorized.