Festa Major de Sant Miquel 2015

El passat maig de 2014 naixia la Sirollada, una plataforma d’entitats juvenils de Lleida que pretén construir una festa major diferent, amb un programa d’actes propis, amb propostes originals i, sobretot, participatives. Cerquem combinar la festa de nit, amb activitats de tot tipus durant el dia, pensades entre tots i per a tots i amb un model d’oci alternatiu.

Des de la seva creació hem participat de les festes majors de maig i setembre de 2014 i 2015, sempre amb la voluntat d’anar construint una festa major alliberada d’actituds racistes, sexistes, feixistes i homòfobes, utilitzant com a ingredients, la autoorganització, el treball col·lectiu, l’empoderament juvenil i la il·lusió. A tall d’exemple hem recuperat activitats com l’enfarinada i retornat la cultura popular a les places i carrers de Lleida

Gràcies al recolzament dels veïns de Lleida i en especial del jovent, a qui aprofitem l’avinentesa per agrair la seva resposta; la Sirollada, ha anat sumant col·lectius i esforços; i desprès de tres festes majors, ha esdevingut ja un espai propi de la festa major i de referència per centenars de joves.

El lema que ens acompanyarà aquesta Festa Major és “Assaltem places i carrers, construïm les festes populars!” Perquè volem reivindicar el nostre espai, i el de totes: el carrer i la plaça. 

Aquest setembre tornarem a omplir les places i carrers de la ciutat per reapropiar-nos de l’espai públic davant les elits polítiques i econòmiques que s’obstinen a reglamentar-lo amb ordenances de civisme, lleis mordassa. Reivindicarem el nostre espai i el de totes: el carrer i la plaça. El lloc on ens trobem, on xerrem, compartim, intercanviem idees i proposem alternatives.

Amb la festa major doncs, arriba de nou el moment de deixar el sofà i baixar al carrer per recuperar les nostres places i espais públics.

Per una Festa Major de tothom i per a tothom. La Sirollada és teva. La Festa Major és nostra. I la Plaça serà vostra! Que visquin les festes populars!

“Baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu”.

placesicarrers

Posted in Uncategorized.