Support your local alternative festes.

On són les i els pirates apunt per l’abordatge? On són els carrers preparats pel nostre espectacle? On es troba l’orgull d’aquella tribu del salvatge oest? On són els concerts i les barraques? Comença l’alliberació.

L’alliberació no només com a metàfora de la desafavorida situació real en què ens trobem, sinó com a símbol de lluita per la nostra essència forjada als carrers i especialment a les places. L’alliberació sota el lema de no podem ser si no som lliures, i amb la banda sonora d’una alegria que reivindica el suport social i moral de camins per fer.

L’alliberació de “només som les barraques i concerts”, sinó que som més que les fogoses revetlles de tardor i maig. Som el Correbars i els debats crítics. Som el vermut i els cercaviles. Som les activitats infantils i juvenils. Som la llum, i la nit. Encara que aquest any no brillarem tan quan es faci fosc. Som col·lectius de gent compromesa amb diversos projectes locals, independents entre ells, reunida els dilluns al final de la seves respectives jornades construint col·lectivament un projecte de ciutat, de barri. Som estudiantat, som ateneu, som música, som treballadores, som llavors, som lleure lliure, som espai segur per estimar a qui es vulgui, som militàncies i som acció. Som festa. Som equitat de gènere; som feminisme i constància: No callarem.

L’alliberació d’un engranatge de burocràcies i permisos poc empàtics que no contemplen l’esforç d’una dotzena d’entitats treballant col·lectivament. Anem més enllà, ja que qualsevol testimoni de qualsevol col·lectiu cultural de qualsevol ciutat compren aquesta adaptació: obeir a aquesta gran ampliació de permisos que s’apliquen de manera gens progressiva és una trava per a la realització d’aportacions culturals?

En principi tothom diria que sí, però a La Sirollada això ens ha fet organitzar-nos i coordinar-nos més que mai; ens ha permès fer paleses les ganes de tirar endavant aquesta festa cultural i alternativa a la ciutat de Lleida. I és que la burocràcia ha sigut una pedra en el nostre camí què, tot i no haver-la escollit i haver-nos obstaculitzat la feina en gran mesura, ens ha permès créixer com a Entitat; ens ha fet grans, més responsables, alternatives i autogestionades que mai. I també més alegres, o almenys ho estarem quan ens trobem un cop més al carrer per la primavera d’aquest Maig. És cert que aquest cop, per burocràcies i per qüestions totalment alienes a nosaltres, ens hem quedat sense escenari en el format de les anteriors edicions. Però això tampoc ens ha frenat, i no només gràcies a les nostres ganes i la nostra predisposició, sinó que això no hagués estat possible si no fos per la solidaritat dels grups i col·laboradors que han cregut amb La Sirollada, que han participat i ajudat per a què fóssim possible. Per a mantindre’ns viva. Per ser simplement voluntariat i voler unes festes com cal.

I que a nivell de Sirollada, les circumstàncies legals són uns valors impactant pel projecte, tan a nivell econòmic com ideològic. I per això els assumim, perquè el projecte preval incansablement. No fer-ho traduiria en victòria en vers l’autoritat organitzada que dicta permisos i a la vegada, omet als prescindibles de seva festa major, modificant així la nostra evolució. Per això, Sirollada, et volem lliure de burocràcies. Però si no pot ser, et volem lliure de prejudicis. Et nombrem alternativa, participativa i popular. I et volem real.

No és un cas aïllat, són els cicles de les festes alternatives de molts més llocs. SUPPORT YOUR LOCAL ALTERNATIVE FESTES. 5 anys de projectes locals.

Posted in Uncategorized.