El carnestoltes s’atança i un altre any la Sirollada hem vist l’oportunitat de donar-li a la festa un sentit crític i popular.

Volem continuar reivindicant el nostre espai, i el de totes: el carrer i la plaça. El lloc on ens trobem, on xerrem, compartim, intercanviem idees i proposem alternatives. És al carrer on eduquem en el lleure, on protestem; és a les places on celebrem les festes, ens organitzem i que esdevenen punts de trobada popular.

És per això, que aquest carnestoltes ens disfressarem de… GRANOTES, per reivindicar que La Paeria retiri d’una vegada per totes el nom de Plaça de la Constitució a l’espai que, per tota la ciutat, és la Plaça del Clot de les Granotes.

La carrossa és totalment oberta a tothom.
Participa-hi!
Apunta’t a través del formulari d’inscripció i elegeix l’opció que més t’agradi!

Esdeveniment

A finals dels anys setanta, el moviment veïnal de Lleida va iniciar una revolta centrada a solucionar els problemes urbanístics de la ciutat. Els terrenys del Clot estaven destinats a ser una zona verda, però, l’any 1975, una empresa de Saragossa va demanar els terrenys per construir-hi blocs de pisos i un pàrquing. L’associació veïnal del Clot de les Granotes, una de les entitats més actives de la ciutat, es va bolcar en una lluita per impedir aquest projecte i aconseguir convertir la plaça en una zona verda. Després de set mesos de mobilitzacions, fins i tot, impedint l’entrada de camions, es va posar punt final al conflicte.