Els impediments de l’Ajuntament de Lleida ens obliguen a suspendre les revetlles de nit

Després d’haver-ho intentat TOT fins a l’últim moment, avui ens toca anunciar la nostra pitjor notícia al llarg dels nostres 5 anys de vida. Com sabeu, aquest any, especialment, l’Ajuntament de Lleida no ens ho ha posat gens fàcil per poder tirar endavant La Sirollada.

Ens ha expulsat de l’espai on habitualment celebràvem les revetlles, ens ha retirat tota la seva col·laboració econòmica i material, ens ha imposat i exigit un excés desorbitat de permisos que altres entitats i empreses privades no realitzen i ha censurat totes les nostres activitats del programa de Festa Major.

Però ara, a més, l’Ajuntament de Lleida excusant-se en arguments tècnics i jurídics, també ens ha denegat el permís per fer les revetlles i els concerts programats, sense facilitar-nos, EN CAP MOMENT, cap tipus d’ajuda o col·laboració per tal de facilitar la tramitació correcta de tots els permisos requerits.

Després d’haver entregat un total de més de 22 permisos, alguns repetits més de tres cops i més d’una cinquena de dossiers detallant de manera curosa els nostres actes, encara ens exigien estudis acústics, plans de mobilitat, i tot un seguit d’exigències que no podíem complir a tan pocs dies de les festes i menys una plataforma sense ànim de lucre i formada per gairebé una quinzena d’entitats culturals i juvenils de la ciutat, com nosaltres.

Poques hores abans de l’inici de la Festa Major, doncs, ens obliguen a suspendre 3 dies de festa, 6 actuacions musicals, un escenari, equip de so i allotjaments contractats.

Tots aquests canvis i prohibicions de La Paeria ens han suposat un sobrecost de més de 6.000 euros, que se’ns dubte, deixen en una situació econòmicament delicada a La Sirollada. Però això, és una cosa que no sembla importar massa al nostre ajuntament, que prefereix regalar els beneficis de les festes a unes empreses privades que només busquen fer negoci i enriquir-se basant tota la festa en el consum.

Per altra banda, volem enviar una abraçada a totes les bandes implicades a La Sirollada d’enguany pel que suposa la suspensió de les revetlles, per entendre’ns i respectar la decisió. Ens trobarem ben aviat, segur. Gràcies El Diluvi, Seguirem – Tribut a Obrint Pas, System Beat i Radical District.

Finalment, volem denunciar la mala actuació de la regidora de Cultura, Montse Parra per haver donat l’esquena a iniciatives culturals i populars com La Sirollada i excusar-se en arguments tècnics per amagar la seva manca de voluntat política de fer tirar endavant La Sirollada. Per contra, ens toca agrair la bona actitud i l’ajuda que en tot moment hem rebut per part dels tècnics tant de cultura com de seguretat ciutadana quan hem tingut dubtes al voltant dels permisos o altres qüestions tècniques.

Fins ahir vam estar intentant per terra, mar i aire fer possible tota la programació de La Sirollada, però no va ser possible. Malgrat tot, les activitats i la programació de dia segueix en peu. Des de La Sirollada, us convidem a participar-hi, a retrobar-nos a la plaça, a donar suport a les festes populars.

El nostre projecte no s’atura. Moltes gràcies per tot, i un cop més, perdoneu les molèsties.

La Sirollada, Lleida, Països Catalans, 28 de setembre de 2017