Des de fa dos anys, Lleida ha vist néixer un nou model de Festa Major popular, La Sirollada. Una plataforma d’entitats que pretenem transformar les festes, fent-les més populars, participatives i atrevides. Una Festa Major que la gent se la senti seva, que estigui dissenyada des de i per al poble i on les empreses privades no hi tinguin cabuda. Una Festa Major on els carrers i les places siguin on ens trobem, xerrem, compartim, intercanviem idees, proposem alternatives i ens organitzem. Una Festa Major alliberada d’actituds racistes, sexistes, feixistes i homòfobes.

Volem agrair immensament la resposta de la gent de Lleida. Gràcies per fer-vos vostra la Sirollada. És amb l’autoorganització, la participació, els somnis i les il•lusions com hem aconseguit fer del segon any de La Sirollada un autèntic èxit.

Estem decidides a continuar treballant per transformar les festes i recuperar els carrers per fomentar la participació del jovent, per teixir complicitats entre nosaltres, per autoorganitzar-nos i autogestionar-nos de manera crítica i constructiva. Volem continuar generant els nostres propis espais d’oci, volem crear espais de participació juvenil que responguin a les nostres demandes i necessitats!

 

 Àlbum de fotografies