La Paeria denega el permís a La Sirollada per ocupar la plaça Blas Infante durant la Festa Major

DEIXEU-NOS EN PAU, LA SIROLLADA DIU PROU! L’Ajuntament de Lleida ens fa fora.

La Sirollada ja portem 3 edicions demostrant que unes festes populars, participatives i autogestionades a Lleida són possibles i ara estem a les portes de la nostra 4a Festa Major de Maig. A cada edició hem seguit creixent, fent cada cop més gran La Sirollada, amb més activitats i un programa complet per a tots els públics, amb revetlles autogestionades, aglutinant cada cop més gent a les places i als carrers i consolidant el nou espai de barraques als Camps Elisis que vam impulsar ara fa 4 anys amb les entitats i organitzacions juvenils de la ciutat.

Un cop consolidat l’espai de barraques i els concerts de nit als Camps Elisis, aquest any La Sirollada volíem fer un pas endavant: vam començar a impulsar un nou espai, un espai fix cèntric que aglutines la major part de les activitats de dia i pogués esdevenir la Plaça de La Sirollada. Aquesta plaça de havia de servir per poder construir una oferta d’actes molt més plural, una zona on poder gaudir de xerrades, música d’autor o concerts en un format més reduït acompanyats d’una beguda o alguna cosa per menjar. Per fer una festa plural i per a tots els públics.

Però a 13 dies de la Festa Major de Maig 2017, l’Ajuntament de Lleida ens ha denegat el permís que havíem sol·licitat per ocupar la plaça i ens proposa unes condicions inacceptables. L’Ajuntament de Lleida reitera les seves traves polítiques i burocràtiques a la Sirollada com ha fet els darrers anys, impedint-nos impulsar un nou espai. A 13 dies de la Festa Major: és lamentable. Una gestió barroera i incomprensible del govern de La Paeria que ens planteja uns impediments que directament ens expulsen de tenir qualsevol plaça del centre i concretament de la plaça Blas Infante. Malgrat no haver-nos trobat CAP tipus d’impediment en aquest sentit en les reunions prèvies de coordinació amb la regidoria de Cultura, ara és Seguretat Ciutadana qui nega el permís i ens emplaça a traslladar les activitats als Camps Elisis allunyades de la ciutat, arraconades en mig de l’esplanada de concerts.

El govern de l’Ajuntament de Lleida tenia coneixement de la nostra voluntat de tenir la plaça de La Sirollada des de principis d’any, fins ara no ens havia dit res que ens fes pensar que això no seria possible, de fet, quan ens vam reunir la setmana passada amb la regidoria Montse Parra ella ho donava per acceptat que hi hagués la plaça de La Sirollada.

En les converses que hem tingut amb l’Ajuntament de Lleida avui, hem rebut solucions que desdibuixen la finalitat de la Plaça de La Sirollada i ens aboquen a eliminar qualsevol barra per l’autogestió d’aquestes activitats. L’ajuntament proposa que marxem fins als Camps Elisis fer algunes de les activitats. Que ens allunyem del centre i que ens allunyem de la gent.

No sabem quins són els motius que han portat al govern a fer aquesta jugada d’última hora, si és per pura improvització, mala gestió i incompetència o hi ha una intenció calculada de castigar l’autogestió i el creixement de La Sirollada. Però el cert, és que arrosseguem aquesta incompetència, improvisació i nul compromís des del principi. No parlem el mateix llenguatge, és evident, però a partir d’ara ja no callarem tot el que heu fet. Estem farts de la persecució de La Sirollada disfressada d’impediments tècnics i burocràtics. N’estem fartes. Lleida no es mereix que desaparegui una proposta com aquesta.

Per això volem respostes clares. Volem saber per què ens voleu impedir ocupar una plaça per fer-hi activitats quan ni tan sols comporta CAP cost a l’Ajuntament de Lleida? Volem saber perquè ens impediu posar-hi una barraqueta i fer barra per autogestionar les activitats? Volem saber perquè se’ns ha denegat posar un escenari quan arreu de la ciutat hi ha altres places que també tenen escenaris per fer la seva programació? Perquè davant d’aquesta situació la resposta que ens doneu són propostes incoherents? Volem saber perquè no ens deixeu fer cap àpat, dinar o vermut popular a la plaça amb les veïnes?

Però no ens rendirem, com no ho hem fet mai, davant de tots els obstacles que ens heu anat posant al llarg de totes les edicions. L’Ajuntament de Lleida ens nega la possibilitat de créixer però, unides respondre’m i ni el més malvat de tots els xèrifs podrà aturar-nos! El duel ja ha començat així que ja estem preparades per envair els carrers! Volem unes festes populars i participatives. Fins a la victòria sempre!

O ens deixen la plaça, o l’ocuparem. La Sirollada no es toca.