CARNESTOLTES | MONOPOLY O BARRI: Defensem els nostres carrers!

HORARIS CARNESTOLTES POPULAR I ALTERNATIU

Dissabte 25 de febrer 2017

  • 15h Preparació de la disfressa, decoració, etc (Casal Popular de Joves c/Tallada n1)
  • 16h Cercavila (fins als Camps Elisis)
  • 18h INICI DE LA RUA
  • 21.30h SOPAR POPULAR (Ateneu La Baula. Inscripció prèvia 10€)

INSCRIPCIONS CARROSSA I DISFRESSA RUA DE CARNESTOLTES

MANIFEST

MONOPOLY O BARRI: Defensem els nostres carrers!

Un altre any arriba Carnestoltes i nosaltres, també, tornarem a sortir als carrers, allà on tot neix, on sabem que podem canviar-ho tot. Perquè els carrers seran sempre nostres i perquè és on vivim, ballem, riem, somiem i construïm. On estimem com volem i rebentem tots els armaris. On eduquem en el lleure per transformar. És des d’on ens hem organitzat per crear unes festes populars i alternatives, crear una orquestra juvenil que ja celebra el cinquè aniversari, fins a defensar una educació digna, uns carrers lliures de franquisme o reivindicar unes vides que valguin la pena ser viscudes. I on no tenim ni rei ni por.

.
Aquest cop per Carnestoltes canviarem la samarreta i la dessuadora de La Sirollada pel vestit de gala, la corbata i tota aquella roba que vesteixen tots aquells que intenten destruir la vida als carrers i les places quan van a grans banquets de luxe. Aquest any tampoc perdem el sentit crític, lúdic i popular d’aquesta festa i desfilarem per la rua de Carnestoltes per reivindicar uns barris vius i combatius.

.
La Sirollada, precisament, també vam néixer amb l’objectiu de reapropiar-nos d’un espai públic cada cop més privatitzat per omplir les places, els carrers i els nostres barris de noves formes de vida allunyades del consum i molt més participatives i populars. En aquest sentit, el Centre Històric, després de totes les edicions de les festes de Tardor, les assemblees i les activitats, ja forma part de la història i la memòria col·lectiva de La Sirollada. I per això, també volem reivindicar el barri en contra d’aquells que han intentat jugar al Monopoly a través de l’especulació, la marginalització d’aquest o amb l’obertura d’establiments i botigues destinades a atreure clients d’un nivell alt nivell econòmic on les veïnes no podien consumir i per tant les expulsava dels seus carrers i d’un model de barri basat en els carrers-aparador. En aquest sentit, projecte elitista del Mercat del Pla, que segons l’Ajuntament de Lleida havia de servir per dinamitzar el barri, ha fracassat i aquest intent fallit de gentrificació no ha aconseguit ni revertir la pobresa ni solucionar cap de les necessitats de les veïnes.

.
Els nostres barris semblen un tauler de joc quan veiem com es van reconvertint per allunyar-se cada cop més de les necessitats reals de les veïnes i orientar-se cada cop més cap a un model elitista i privat que beneficia a uns pocs. Al Centre Històric, l’Ajuntament de Lleida ha intentat jugar al Monopoly amb el projecte fallit del Mercat del Pla. Ara nosaltres canviem les regles del joc i recuperem la ciutat per a les veïnes! Aquest Carnestoltes hi jugarem nosaltres: ens vestim de gala i ens disfressem d’especuladors, de corruptes i d’explotadors. No volem ni barris aparador, ni gueto, ni elitistes. Defensem els barris vius, alegres i combatius davant l’especulació i la gentrificació! Sortim als carrers allà on tot neix, on sabem que podem canviar-ho tot. I celebrem i lluitem plegades!