[OPINIÓ] “Per festes no tot s’hi val! Avancem cap a unes festes lliures de sexisme, racisme i LGTBIfòbia”

ANDREA PUENTE, JOSEP MÀRIUS FAIDELLA, DANI MONCLÚS – Membres de La Sirollada

Després de mesos d’intensa feina… aquest divendres comença La Sirollada, sota el lema “Fem del carrer els nostre espectacle, construïm les festes populars!”.

Un any més, seguim decidides a omplir els carrers i les places de la ciutat de mágia i somriures, però també decidides a avançar cap a unes festes lliures on totes hi tinguem cabuda sense cap tipus de discriminació ni sexista, ni racista, ni LGTBIfòbica.

Volem recuperar el carrer com a espai on sociabilitzar-nos, passar-nos-ho-bé i esbargir-nos, però cap ambient relaxat i de desconnexió justifica cap agressió. Per festes no “tot s’hi val”.

Massa sovint en els ambients festius baixem la guàrdia davant actituds i discriminacions, aquests espais es converteixen en espais en què des de l’alegria, l’alcohol i l’eufòria tenen el perill de converir-se en espais on sota l’excusa d’un ambient festiu, es poden donar situacions incòmodes i comentaris, actituds i comportaments de caire sexista.

Aquest any La Sirollada fa un pas més cap a un espai popular lliure i on tots i totes ens sentim còmodes i tindrà un Protocol contra les agressions sexistes, racistes i LGTBIfòbiques.

És important la sensibilització i visualització d’aquests temes i és per això que aquest any La Sirollada hem començat a treballar amb aquest protocol que permet saber com actuar davant d’ una situació d’actituds, comportaments i fins i tot agressions sexistes. És important entendre que un NO és un NO sota qualsevol situació. Ningú s’hauria de prendre malament  aquestes campanyes ,no es tracta de criminalitzar els homes ni de victimitzar  les dones, es tracta de visualitzar i conscienciar d’incidents que encara passen i cada dia tothom tenim més clar que les hem de rebutjar però per desgràcia les dades parlen soles- Per tant lluitem per visibilitzar aquests incidents i així lluitar perquè un dia aquestes campanyes no siguin necessàries.

Aquestes festes de maig, farem  equilibris pels nostres carrers, farem malabars amb els nostres somnis, i somriem amb la Sirollada. Perquè la ciutat és de totes i la Festa Major també. Per unes festes populars lliures de sexisme, homofòbia i racisme! Us desitjem una Bona Festa Major!

IMG-20160503-WA0064